Mån–fre: 10–18 • Lör: 10–15
Tel: 0278-260 00

Fyra generationer av skimrande hantverk

Redan 1877 ser Bollnäs första och nu äldsta guldsmedsbutik dagens ljus. Guldsmed J-G Lock uppför sin ateljé och butik på Långgatan i Bollnäs. Sigfrid Petersson tar 1914 över verksamheten under namnet S. Petersson Guld & Ur. Ett namn som lever kvar än i dag – precis som passionen för hantverket, materialen och dina drömmar.
Bollnäs äldsta guldsmedsaffär etableras av Guldsmed J-G Lock
Sigfrid Petersson tar över under namnet S. Petersson Guld & Ur
Olle Petersson tar över efter fadern Sigfrid
Thomas Petersson tar över efter fadern Olle
Tobias Petersson tar över efter fadern Thomas

Modern butik

I vår nyrenoverade butik på Långgatan 14 i centrala Bollnäs hittar du allt inom smycken, ur och accessoarer, men också många andra gåvor för särskilda tillfällen. Vi har noga utvalda varumärken som vi vet delar vår syn på hantverk, etik och stil. Våra kunniga medarbetare hjälper dig att hitta det där som representerar just dig.

Ateljé med anor

I vår ateljé hjälper vi dig med allt ifrån design och omarbetning till reparation av smycken, ur och accessoarer. Såväl hantverket som verktygen är till stor del desamma som för hundra år sedan. Men idéerna förnyas varje dag i takt med att våra kunder och uppdragsgivare utmanar oss.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256).

Mer om oss

Bollnäs äldsta och nyaste guldsmedsbutik

S. Petersson Guld & Ur etablerades redan år 1877 av Guldsmed J-G Lock. Sigfrid Petersson (farfars far till nuvarande ägaren Tobias Petersson) övertog butiken 1914 – alltså för över 100 år sedan. Hans minne lever fortfarande kvar i företagsnamnet S. Petersson Guld & Ur.

I vår egen ateljé finns guldsmed med gesäll- och mästarbrev, något som nu för tiden är ovanligt i Bollnäs.

Med stor glädje nyöppnade vi 2012 vår guldsmeds- och urbutik på samma plats som den första butiken för 135 år sedan. Nu är den äldsta guldsmedsbutiken i Bollnäs samtidigt den yngsta.

År 2014 belönades vi av Guldsmeds- och urleverantörernas förening med utmärkelsen Sveriges Guldsmedsbutik 2013, vilket är ett bevis på att våra satsningar har varit lyckade.

Våra medarbetare månar om dig som kund och våra nyckelord är kvalitet, tradition och nytänkande.

Minnen för livet

Smycken är så mycket mer än bara utseende och stil – de är bestående symboler för händelser genom livet, inte bara under en livstid utan ofta över flera generationer. Tänk bara på vigselringen du ärvt av din farmor. Tänk på farfars vas som följt med i varje flytt. De berättar något som inte kan återges med ord. De är minnen för livet.

För oss är det utgångspunkten i allt – vare sig det handlar om en billig berlock eller ett exklusivt guldhalsband. Minnena sitter inte i prislappen. Vi är stolta över att hjälpa dig bevara just dina minnen.

Förordnad värderingsman

S. Petersson Guld & Ur är av Mellansvenska Handelskammaren förordnad värderingsman.

©2024 S. Petersson Guld & Ur AB | Tel: 0278-260 00 | E-post: info@guldsmedpetersson.se | Adress: Box 154, 821 21 Bollnäs | Butik: Långgatan 14, 821 43 Bollnäs | Orgnr: 556329-0823 | Styrelsens säte: Bollnäs
magnifiercrossmenu