Mån–fre: 10–18 • Lör: 10–15
Tel: 0278-260 00

Ateljé med anor från 1877

En äkta guldsmedsbutik har också en ateljé. Här hjälper vår guldsmedsmästare dig med design, tillverkning, reparation och omarbetning av smycken och annat. Gesäll- och mästarbreven intygar att du får ett hantverk av yttersta kvalitet.

Design & tillverkning

Skapa ett unikt minne för livet – och för flera generationer framåt. Vare sig du har en egen idéskiss eller inte hjälper vi dig genom hela processen.

Omarbetning

Har du guld eller gamla smycken som du inte använder? Vi omarbetar dem till smycken du vill använda. Perfekt för arvegods som du vill ska leva vidare.

Reparation

Smycken och ur går tyvärr sönder ibland. Vi hjälper dig att återställa dem till nyskick. Självklart anpassar vi också dina smycken som du köper hos oss och putsar när det behövs.
Smycken tillverkade av S. Petersson Guld & Ur bär alltid vår stämpel, som ett bevis på ett äkta hantverk. Stämpeln har varit densamma i över 100 år. Har du gamla smycken hemma? Ta en noga titt i dem så hittar du där säkert vårt "fingeravtryck".
Smycken tillverkade av S. Petersson Guld & Ur bär alltid vår stämpel, som ett bevis på ett äkta hantverk. Stämpeln har varit densamma i över 100 år. Har du gamla smycken hemma? Ta en noga titt i dem så hittar du där säkert vårt "fingeravtryck".

Så funkar det

Tillverkning

Vill du låta tillverka dina egna och unika smycken? Tillsammans skapar vi ditt drömsmycke – precis så som du vill ha det – med högsta hantverkskvalitet. Vid ett första möte går vi tillsammans igenom dina idéer och säkerställer vad som går att genomföra, diskuterar materialval samt tar reda på allt vi behöver för att kunna lämna en prisuppgift. Och om du känner att du själv saknar idéer så hjälper vi dig naturligtvis med massor av inspiration. Det är alltid bra om du innan du besöker butiken har funderat över vilken typ av smycke du vill låta tillverka. Bilder, skisser och eventuellt guld är bra att ha med sig. För att vara säker på att vi kan hjälpa dig är det bra om du bokar ett möte med oss i god tid i förväg.

Omarbetning

Har du smycken som du fått ärva och som du inte använder, eller som är slitna och inte värda att laga? Varför inte omarbeta dem till något du kan bära varje dag? Boka en tid med oss, ta med dina smycken så kollar vi tillsammans på vad som går att göra utifrån dina förutsättningar. Tänk på att det kan ibland inte räcker med det guld som finns i smycket för att en omarbetning ska kunna genomföras på ett bra sätt. Vi kan då behöva tillföra mer material/guld för att slutresultatet ska bli bra. Du får givetvis ett snabbt besked av oss om detta skulle behövas.

Reparation

En trasig kedja, för liten/stor ring, trasig sten, rengöring eller omträdning av ett pärlcollier? Smycken kan behöva repareras av olika anledningar och kan vara olika omfattande. Ibland kan vi laga det direkt med dig på plats och ibland behöver du lämna in ditt smycke. Kom in till butiken så ser vi snabbt vad som krävs för att återställa din ögonsten till nyskick.

Vad kostar det?

Oavsett om det är en nytillverkning, omarbetning eller reparation får du fri rådgivning, konsultation och ett kostnadsförslag. Om du har eget guld du vill omarbeta är detta ett prisvärt alternativ då du endast betalar för tillverkningskostnaden.

©2024 S. Petersson Guld & Ur AB | Tel: 0278-260 00 | E-post: info@guldsmedpetersson.se | Adress: Box 154, 821 21 Bollnäs | Butik: Långgatan 14, 821 43 Bollnäs | Orgnr: 556329-0823 | Styrelsens säte: Bollnäs
magnifiercrossmenu