Mån–fre: 10–18 • Lör: 10–15
Tel: 0278-260 00

99 % av guldet i vår ateljé är återvunnet

Hanteringen av guld är ett ansvarsfullt arbete för en guldsmed. Eftersom guld är en icke-förnybar naturresurs så måste vi hjälpas åt att hushålla med det. Vi värnar om miljön och ett viktigt steg är att ta hand om ditt gamla guld – oavsett om du vill sälja det till oss eller omarbeta det till nya smycken. Redan idag är 99% av guldet som vi använder i vår ateljé återvunnet.

Värdering

Ditt guld

När du kommer till oss, så går vi först tillsammans igenom ditt guld för att se vad som är värt att smälta ner, repareras eller kanske putsas upp – beroende på dina önskemål. Vissa säljer guldet som det är, andra vill göra om guldet till ett nytt personligt smycke.

Vid detta första tillfälle stämmer vi av om det eventuellt finns stenar, urverk eller liknande, vad som kan återanvändas eller sparas.

Vidare så undersöker vi renheten och slår fast guldhalten (14K, 18k eller 23K är vanligast i Sverige), guldets färg och räknar ut den totala vikten. Våra vågar är kontrollerade av oberoende part så att du kan vara säker på att de anger korrekt vikt. Vi är av Mellansvenska Handelskammaren förordnad värderingsman.

Detta inledande steg gör vi alltid tillsammans med dig.

Rengöring och slutlig vägning

Efter vårt möte, så tvättar vi och rengör guldet samt tar bort delar som inte är guld. Delarna som inte är av guld läggs i en separat påse som du får tillbaka. När delarna som inte är av guld tagits bort, så väger vi in guldet igen. Detta arbete dokumenteras väl av oss. Efter rengöring, sortering och vägning kontaktar vi dig men den slutgiltiga vikten och för att överlämna de delar som eventuellt inte är av guld.

Stenar

Om det på smycket finns stenar som du vill återanvända, så mäter vi upp storleken för att tillsammans slå fast om det är värt att eventuellt sätta tillbaka i ditt nya smycke.

Betalning
Guldpriset uppdateras varje dag, vilket påverkar värdet av ditt guld. Om du har smycken som är tunga och med hög karathalt så kan dagspriset få stor inverkan på deras värde. Betalning av ditt guld sker i vår kassa via ditt kort.

Omarbetning

Din idé

När vi omarbetar smycken så har vi ofta på förhand sett en skiss eller bild på det som du önskar. När vi enats om utseendet på det nya smycket så bestämmer vi pris och vikt på det nya smycket och du kan känna dig trygg i att inga extra kostnader tillkommer.

Smältning

När vi tagit emot ditt guld och kommit överens om både design och pris så sätter vi igång processen med att smälta guldet. Detta görs i smältdeglar där guldet värms upp i över 1000 grader. I den temperaturen brinner allt som inte är guld upp och när guldet blir flytande och oljigt så häller vi ut det i en form som liknar en liten brödform.

Design

I formen stelnar guldet för att sedan bearbetas av guldsmeden med hammare, fil och vals.
Beroende på vilket smycke du beställt, så smider vi ut det till plåt eller tråd. Då har vi ett utmärkt grundmaterial för att skapa ditt nya smycke.

Skapa nya minnen för livet

Vi köper, omarbetar och reparerar alla typer av smycken och accessoarer, utifrån dina önskemål och tillsammans med dig. Redan idag är 99% av guldet i vår ateljé återvunnet. Boka ett första möte – oavsett om du vill sälja ditt guld eller skapa ett nytt minne för livet – via info@guldsmedpetersson.se eller 0278-260 00.

©2024 S. Petersson Guld & Ur AB | Tel: 0278-260 00 | E-post: info@guldsmedpetersson.se | Adress: Box 154, 821 21 Bollnäs | Butik: Långgatan 14, 821 43 Bollnäs | Orgnr: 556329-0823 | Styrelsens säte: Bollnäs
magnifiercrossmenu