Mån–fre: 10–18 • Lör: 10–15
Tel: 0278-260 00

Maanesten: Handgjorda smycken med inspiration från växter, hav, månen och vårt himlavalv

Vi välkomnar ett nytt varumärke: Maanesten, som tar tillvara naturens egna energier och överför kraften till den som bär deras smycken. Det här varumärket arbetar utifrån tankesättet att allt hänger ihop, att där finns en inre förståelse och lugn. Helhetssättet genomsyrar allt från materialval till handtillverkningen vid egna fabriken i Indien.

Välkommen in i butiken och upptäck Maanesten!

Andlighet

Smyckena från Maanesten förenar det inre och yttre – materialens energier och egenskaper framhäver kvinnans egen styrka. Smycken och accessoarer har ett fritt och opretentiöst formspråk. De lyser upp de grå dagarna och förstärker de goda. Andlighet genomsyrar dessa smycken, från materialens energier och egenskaper till det indiska hantverket som framhäver kvinnans styrka. Social hållbarhet och återvunna material är medvetna val för företaget. 

Formspråk

Märket har en spirituell koppling med ett organiskt formspråk, där inspiration till design kommer från naturen, havets krafter och vårt oändliga himlavalv. De organiska formerna, den fria fantasin, allt från formen på ett snäckskal, naturen, havets krafter och vårt oändliga himlavalv.

Spiritualitet är en ryggrad i hela företaget, från produktion till produkter, ett sätt att tänka att allt hänger ihop. De betonar kvinnors kraft och styrka, med stenars energier förbinder vi den inre och yttre världen. Maanestens smycken och tillbehör ett opretentiöst formspråk med många detaljer. Smycken som lyser upp de grå dagarna och förstärker det goda inom oss.

Material

Kollektionerna kännetecknas av hög detaljrikedom i genomtänkt design till en bra prisnivå. Alla Maanestens smycken är tillverkade för hand och av återvunnet silver och en av marknadens bästa guldpläteringar i 18 karat. Smyckena pryds av äkta ädelstenar och sötvattenspärlor.

Hållbarhet

Maanesten har en egen fabrik i Jaipur, Indien med över 700 anställda inklusive 400 guldsmeder. Tillverkningen sker med största respekt för människor och miljö som är involverade i processen. De indiska anställda får tre gånger minimilönen, försäkring för hela familjen, pension, tandläkare och medicinsk tillgång samt lokal, ekologisk mat och betald transport.

Maanesten arbetar för närvarande med en plan för en helt ny fabrik i Jaipur, som ska få all sin el från lokala solpaneler och ha en egen trädgård med ekologisk frukt etc. Målet är att fabriken ska vara 100 procent hållbar. De har även startat ett kvinnoprogram där tjejer utbildar sig till guldsmeder och därmed kan försörja sig själva. 

Historik

Danska Henrik och Lotte Venø Callesen arbetar sedan 2010 i smyckesvärlden. Deras stora passion för det andliga har lett dem på flera resor till Indien, ett land med en stolt, urgammal smyckestradition, och att de slutligen startade en egen fabrik i Jaipur. När paret grundade varumärket sökte de efter andlighet och döpte företaget efter en av deras favoritstenar: Månstenen, en sten som romarna trodde var månens strålar i fast form. Månstenen är idag företagets signumsten, som påminner oss om att leva mer i ett flow med universum och månens olika faser. Det är dags att släppa kontrollen och lita på att universum har koll.


Dela
Facebook Twitter Linkedin
©2024 S. Petersson Guld & Ur AB | Tel: 0278-260 00 | E-post: info@guldsmedpetersson.se | Adress: Box 154, 821 21 Bollnäs | Butik: Långgatan 14, 821 43 Bollnäs | Orgnr: 556329-0823 | Styrelsens säte: Bollnäs
magnifiercrossmenu